Peynir Mayası

PEYNİR MAYASI VE ŞİRDEN

Şirden Peynir Mayası

Şirden Peynir Mayası

1963 yılından günümüze naturel olarak üretimine devam ettiğimiz Rumeli Peynir Mayası, ülkemiz mezbahalarında islami şartlara göre kesilmiş itinayla seçilen  süt  kuzusu, süt oğlağı şirdenlerinden, proseslerle ekstrakte (özel işlemlerle saflaştırılarak) edilerek, dünya standartlarına göre  ( gıda laboratuvarlarının denetimi altında) hazırlanmaktadır. Peynir Mayamız Helal sertifikasına sahip olup, HACCP, İSO 9001-2008 Kalite , İSO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerine Sahip Tesislerimizde üretilmektedir.

Şirden geviş getiren hayvanlarda, çiğnenmiş besinin bir kez daha mide sularıyla sindirildiği, dört bölümlü midenin dördüncü bölümüdür. Şirden hacim bakımından işkembe ile kırkbayır arasında sayılır ve kırkbayırın sağında yer alır, yem lokmaları kırkbayırdan şirdene geçer. Çeperleri çok kalın ve kırışıktır, mide kapısı ile onikiparmak bağırsağına bağlanır. Geviş getiren hayvanlarda gelişip büyüyen ilk mide burasıdır, geviş getirme daha yokken, yani hayvan süt emerken yalnız bu mide vardır. Bunun düzensiz bir şekilde kırışık olan iç yüzü durmadan mide suyu ile ıslanır, bu durum maya için gerekli olan pepsinlerin oluşmasını sağlar. (Pepsin mide mukozasının salgıladığı albüminli besinleri peptona çeviren enzimdir).

PEYNİR MAYASI İÇERİĞİ

Yalnızca anne sütüyle beslenen süt danası-süt kuzusu-süt oğlağının sütten başka hiçbir besinle tahriş olmamış 4. bağırsağı yani şirdeni organik peynir mayası hammaddesini oluşturur.
Şirden Mayanın  özü sütü pıhtılaştıran enzim olan kimozindir.
Aktif enzimler; Doğal kimozin, kuzu ve oğlak pepsinidir. Tamamıyla naturel  şirdenlerden organik olarak hazırlanan Rumeli Peynir Mayası, asitborik, sitrik asit, timol, kültür, renklendirici boya, tatlandırıcı, mikrobiyel kaynaklı pıhtılaştırıcı enzimleri ve alerjen madde içermez.
Peynire kuvvetli randıman ve en iyi aromayı veren doğal kimozin ve pepsin, su, kalsiyum klorür, sodyum benzoat  içermektedir.

Üretimimizde DOMUZ şirdeni ve pepsini kesinlikle KULLANILMAMAKTADIR

Peynir Mayamız Helal sertifikasına sahip olup, T.C Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının 27.11.2006 tarih ve 34-00184-00001-7 sayılı izni ile üretilmiştir.

İşletme Kayıt Belge No.TR-34-K-021103

Helal Sertifika No: 360-022-07-20

Rumeli Şirden Maya Ambalaj Durumu

Rumeli Maya Doğal Şirden Mayası (Rennet) Helal sertifikasına sahip Balıkesir Susurluk Dört Mevsim Et Entegre Tesisleri ve Bursa Edemen Et Entegre tesislerinde İslami usullere göre kesilen kuzu şirdenlerinden üretilmektedir.

Tamamıyla naturel  şirdenlerden organik olarak hazırlanan Rumeli Peynir Mayası, üretiminde asitborik, sitrik asit, timol, kültür, renklendirici boya, tatlandırıcı kullanılmamaktadır, ayrıca mikrobiyel kaynaklı pıhtılaştırıcı enzimleri ve alerjen madde içermez.

Fabrikamız ve satış yerimiz İstanbul’dadır, ancak Türkiye’nin her yerine anlaşmalı olduğumuz aras kargo aracılığı ile gönderim yapmaktayız.

Siparişinizi Whats App – Viber – Bip  uygulamaları üzerinden sms olarak  0 532 212 09 15 numaralı sipariş ve danışma hattımıza mesaj olarak da iletebilirsiniz.

En küçük ambalajımız;

1/2kg (500gr’lık) plastik şişelerde sıvı olup fiyatı kargo dahil 170-tl’dir.

6 kg lık bidonlarda kargo dahil 880-tl’dir.

2°C -8 °C aralığındaki  sıcaklıkta hijyenik şartlarda karanlık buzdolabında muhafaza ediniz. Dış ortamda direkt güneş ışığına ve sıcaklığa kesinlikle maruz bırakmayınız. Belirtilen şartlarda saklandığı taktirde önerilen raf ömrü (2 yıl) boyunca aktivitesini kaybetmez ve tazeliğini tavsiye edilen tüketim tarihine kadar korur. Ayrıca orjinal  ambalajındaki peynir mayasını her kullanımdan sonra kapağını iyice kapatıp dış etkenlerden (sıcaklık, bakteri, mikroorganizma bulaşması vb..) koruyup soğuk ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi önemle tavsiye edilir.

Bu miktar maya ile 4,500kg sütü mayalayıp ortalama 450kg peynir üretebilirsiniz.

Peynir yapımı ile ilgili detaylara aşağıdaki linkleri tıklayarakda ulaşabilirsiniz.

(Bazı iş ortaklarımızdan aygın süt, doğal besinler-elif candar, fermente mutfağım, süt rüyası) 

http://www.aygingurme.com/urun-sirden-peynir-mayasi-100ml-460

www.sutruyasi.com/product/sirden-maya-100-ml/

www.fermentemutfagim.com/2015/12/sirden-maya-ile-evde-peynir-yapls.html

www.dogalbesinler.com/Sirden-Maya-65-Gr,PR-113.html

 

Ayrıca aşağıdaki videolardan da şirden maya ile peynir yapımını izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/OZfT5piZPzQ

www.youtube.com/watch?v=tGMGL4_JZEk

www.youtube.com/watch?v=Fl8kjWsW6C8

www.youtube.com/watch?v=aZ2djpTnTL4

www.youtube.com/watch?v=nUQmrCKZcNg

 

Perakende sipariş sevkiyat günü pazartesi günüdür. Pazartesi gün içerisinde saat 14.00’e kadar vereceğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilir.
Ulaşım süresi yakın mesafe için 1 iş günü, uzak mesafe için 2-3 iş günüdür.
Siparişiniz size ulaştığında ürün bedelini kapıda tahsilatlı nakit ödeme şeklinde anlaşmamız olan aras kargo yetkilisine yaptığınız takdirde peynir mayanızı teslim alabilirsiniz.

 

İletişim bilgilerinizi (adres -gsm numaranızı ) eksiksiz olarak belirtirseniz herhangi bir aksama yaşanmadan siparişiniz hızlı bir şekilde adresinize teslim edilecektir.

Kargo takibini ise siparişiniz gönderildiğinde size görsel mesaj olarak iletilen barkod üzerinde ki takip numarasını aşağıda ki linke girip yapabilirsiniz.

www.araskargo.com.tr/trmobile/index.aspx

Aras kargo şubelerine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

https://www.araskargo.com.tr/trmobile/contact_aras_subeler.aspx.

 

Comments are closed.